Με Ενα Διπλοχορδο Μπουζουκι Δημιουργός: kostas maris, Κώστας Μιχαήλ Μαρής (Kosmima) χθες είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με κάποιο στιχομέλος, όπερ κι εγένετω αφιέρωση έμμετρης μορφής ... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
Μ’ ένα διπλόχορδο μπουζούκι ταξιμάρουν
σε ρε μινόρε διμοιρία οι στεναγμοί
λαϊκά τραγούδια στην ψυχή μου σουλατσάρουν
που πάντα εκτίθεται απροστάτευτη, γυμνή
Μέσα απ’ τα σύρματα του νου μπορώ να νοιώσω
όποιον σε δρόμους λαϊκούς ακροβατεί
κι εκ των δικτύων μπορώ το χάπι να χρυσώσω
σ’ αυτόν που γράφει στης ψυχής μου το χαρτί
Καλώς ε-σμίξαμε λοιπόν συνάδελφε μου
ποιητή των στίχων, λόγιε συνονόματε μου
χαίρομαι που άσμα λαϊκό εδώ σε φέρνει
τώρα που το λαϊκό τραγούδι αργοπεθαίνει
Καλώς ε-σμίξαμε λοιπόν, φίλε χρωστώ σου
«ευχαριστώ» που ύφανα πάνω στον ιστό σου
τρεις μελωδίες χωρίς καμιά πεπατημένη
με μια κιθάρα παιδική ξεκουρδισμένη
Μ’ ένα διπλόχορδο μπουζούκι άνευ ακόρντων
σε μελωδία απλής μορφής, φάλτσης υφής
πάτησα κι έντυσα της πίκρες των σεγκόντων
μ’ αλληγορία που δεν μπορείς ν’ αντιληφθείς
Με καθυστέρηση ένα μήνα εξ αμελείας
πλάι σου στεκόμουν έτσι αόρατα, αφανώς
λάτρης λαϊκού, εστί πηγή δημιουργίας
που στην ψυχή σκορπίζει απλόχερα άρτιο φως
Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-05-2015 |