Παρά θιν' αλός Δημιουργός: pennastregata, Αγάπη Μουνδριανάκη. Καλησπέρα... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Δεν είναι ακόμη για τα δόντια σου τούτος ο κόσμος, κοριτσάκι...
Μαργαριτάρια είναι, που κρατούνε οι θάλασσες βαθιά,
τις αλμυρές αλήθειες της αγάπης να δαγκώνουν και να γεύονται,
ανέγγιχτα από τα βέβηλα των χρυσοχόων τα καμώματα.
Σώπασε κι άκου της γοργόνας το τραγούδι, κοριτσάκι...
γιατί θα έρθουν χρόνοι που δυνάστες τη λαλιά σου θα απαιτούν,
στα μέτρα και τις απαιτήσεις τους κομμένη και ραμμένη.
Μες στων κυμάτων τους αρχαίους παφλασμούς κρύβεται ο ψίθυρος
του "σ' αγαπώ" που η μάνα σου έκρυψε στον κόρφο σου,
να σε φυλάει και να αγριεύει στους κινδύνους σου.
Από μια τρίχα των μαλλιών σου θα πιαστούνε, κοριτσάκι,
φιλάργυροι, απολωλότες, πονηροί πραματευτές,
με ψέματα να σε γλυκάνουν για να πάρεις την πραμάτεια τους.
Κι όταν στα μέλη σου η Γυναίκα θα ανθίσει, κοριτσάκι,
και σκύψεις πάνω απ΄ του έρωτά σου το προσκέφαλο,
να το θυμάσαι... πως, κι αν οι έρωτες σαν σύννεφα περνούν,
οι αγάπες που σου πρέπουνε εντός σου γράφονται,
με της πορφύρας ανεξίτηλη βαφή...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-05-2015 | |