Ελλάδα Δημιουργός: Elen Louka Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ελλάδα
Αιώνες τώρα ζεις
στα πέρατα της γης
σημαία μου η Ελλάδα
μου φέρνει τη λιακάδα
χώρα του ήλιου μες στη Μεσόγειο
οι ομορφιές σου φτάνουν στ απόγειο
απ όλο το κόσμο κοινοί αστοί
το καλοκαίρι νοιώθουν θεοί
πολλά τα αρχαία και τα σπουδαία
σε κάθε τόπο δείχνουν ωραία
οι άνθρωποι σου αυθόρμητοι
περήφανοι κι ατρόμητοι
όμορφες θάλασσες και παραλίες
πουλιά καλούν σε συναυλίες
βουνά ,πεδιάδες, δένδρα, νερά
η πλάση σφύζει από χαρά
Ελλάδα σ έχω μες στη καρδιά μου
η μόνη όαση στην ερημιά μου
το φως σκορπίζεις της πεμπτουσίας σου
για πάντα πρέσβης της ιστορίας σου
Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-05-2015 |