ήλιος παντοκρατορικός Δημιουργός: ΑΝΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ας τραβήξω πάλι την αυλαία
να μη φαίνεται η θάλασσα η αγαπημένη
να ζήσω τούτη τη στιγμή τη φωτισμένη
μ'έναν ήλιο στεριανό παρέα
τέλειωσε πια η ανηφόρα του
μα ακούραστος δε λαχανιάζει ποτές
μ'ολόγελο το φέγγος έχει έτοιμα τα δώρα του
κι αχολογάει με πολλές σκανταλιές
τώρα όπου αρχίζει το μέγα φώς
τάχατες όσα βλέπω μοιάζουν με φτιασίδι;
αν είναι ο κόσμος πούξερα ο αλλοτινός
που αλάφρυνε κι έγινε παιχνίδι
μα ο ήλιος μου είναι παντοκρατορικός
τόσο που τον έμπασα σε τούτο το τραγούδι
για να μπορώ ν'αρπάζομαι πάνω του μικρός
και νάμαι τ'ολόχαρο του ψυχαρούδι
Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-05-2015 |