Νανούρισμα Δημιουργός: Μ.Ελμύρας Από το : ΄Διαφωνία για τον ήλιο κάποιου Ιούνη'. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Νανούρισμα.
Νάνι ,νάνι,νάνι, να
για το όνειρό κινά
το παιδί μου κι’ο άγγελός του
άγρυπνός στέκεί φρουρός του.
Στο’να χέρι του κρατεί
άγιου δίκηου αστραπή
στ’άλλο, νάνι νάνι να,
όλα τα μελλούμενά.
Όνειρό να’δεί γλυκό
κάνε.. ρόδο άλυκό,
άγγελέ.. νάνι.. να πει:
-Νά'χει τύχη, προκοπή!
Της ζωής μου ουρανέ
είσαι.. νάνι νάνι νε,
νυφικό γιορντάνι μου,
άστρο στο στεφάνι μου.
Στο παιδί μου ξαγρυπνά,
νάνι νάνι νάνι να,
άγγελος ντυμένος άσπρα,
με του γαλαξία τ’άστρα
Νάνι νάνι νάνι νου
κύριε τ’αυγερινού
νά’σαι’δώ να το βοηθήσεις
το λυχνάρι μου σαν σβήσεις…
[align=center] Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-06-2015 | |