Επαναλαμβάνεται; Δημιουργός: Mπουρμάς, Μανούσος Μπουρμάς ® Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μα, η Ιστορία επαναλαμβάνεται?
-Θα πεις ρέ θείο?
-`` Πέντε χρόνια κράτησε - και τότε και τώρα - η κατοχή και ο δωσιλογισμός.
Έχουμε τους ίδιους πρωταγωνιστές ακριβός, στους ίδιους ακριβός ρόλους.
Η αντίσταση, τα αντίποινα, τα ολοκαυτώματα, το μίσος, οι φτηνές δικαιολογίες
-" Μας αγαπάνε οι Γερμανοί" - τέλος ο απελευθερωτικός αγώνας, η απελευθέρωση χωρίς δικιά μας την Νίκη.
Η παραπάνω θεωρία επιβεβαιώνεται - να πω δυστυχώς;- από τα των τελευταίων 5 ετών συμβάντα.
Έπεται άραγε η τριετής εμφυλιακή εποχή και - η κατά το όποιον τρόπο- η αιματηρή ισοπέδωση;
Πολλά συγκλίνουν- να πω δυστυχώς;- στην κατεύθυνση αυτή.
Οι πρωταγωνιστές, που - να πω δυστυχώς;- είναι κι εδώ, οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Οι μεν, παρακμασμένες παρατάξεις ,ο εξαθλιωμένος λαός,
οι απειλές, τα- και τα τάχα- διακύβευμα, τα συμφέροντα, (των άλλων)
οι ``Εγγλέζοι, Γάλλοι κι Αμερικανοί" κάθε σφαίρας επιροής.
Οι δε, διάφοροι καιροσκόποι, μεσίτες, αργυραμοιβοί της αχόρταγης εξουσίας, οι ναρκωμσανεις του πλούτου.
Έτσι κι αλλιώς το θύμα - από τα μέχρι και ως σήμερα συμβάντα,- είναι το μέλλον, ο πολιτισμός, ο άνθρωπος.
Άρα, (να πω δυστυχώς?) Eπαναλαμβάνεται. Δημοσίευση στο stixoi.info: 30-06-2015 | |