Όνειρο σκιάς Δημιουργός: ΙΑΣΩΝ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σ' αυτό το σημείο
που οι ζωές μας κάποτε ενώθηκαν
σαν ευθείες,
εκεί που το "όνειρο σκιάς"
πεισματικά έκλεινε τα μάτια του
στην επ' άπειρον διάσταση του ασύμπτωτου,
βλέπαμε τα βουνά
σαν σταματημένα κύματα,
τα δέντρα σαν ανεμοφόρους ασκούς
και τον ήλιο
σαν τη φωτιά
στη μέση μιας κέρινης λίμνης...
ήταν η θάλασσα που αντιστεκόταν
στη στερεότητα της αυτάρκειας.
Μα οι ευθείες σύρθηκαν ατιμωτικά
σαν Έκτορες
στο άρμα του Χρόνου,
τα βουνά παρέμειναν βουνά,
τα δέντρα παρέμειναν
κλειδωμένα βιβλία υποσχέσεων
κι ο ήλιος παραδόθηκε
άνευ όρων
στην αφλογιστία
ώσπου η θάλασσα να πετρώσει
όπως τα δάκρυά μου
όταν σε ξέχασα. Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-07-2015 |