~* Συννεφάλογα *~ Δημιουργός: Stoforos, Νίκος Δ. Στοφόρος Να έρθω σαν έρωτας μ' ένα όνειρο κι ας είναι και λίγο παμπόνηρο Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=left][B][I]
*~* Συννεφάλογα *~*
Με τον Ερμή χαμόγελα
στέλνω μες στη ψυχή σου
να έχεις ανοιξιάτικα
λουλούδια στην αυλή σου !
Με της ελπίδας τη φωτιά
τ' όνειρο ταξιδεύει
λέξεις λαχτάρας και ανθούς
μες στην καρδιά να φέρνει !
Κάλλος εκπέμπεις ζωγραφιά
της Άνοιξης τα ρόδα
και ποίημα στο πίνακα
με της καρδιάς τα λόγια !
Κοιτώ τα ματοτσίνορα
και τη γλυκιά ματιά σου
του τόξου του ουράνιου
είναι τα χρώματα σου.
Στολίζει η εικόνα σου
το άψυχο γυαλί μου
και ζωντανεύει η οθόνη μου
αγάπη και ψυχή μου !
Όλα τα όντα θέλουν αγάπη
και οι λύκοι ακόμα που κοιτούν σε μιαν άκρη !
Το άρωμα της σκέψης σου
θηρία κατευνάζει
και στα ερωτικά φιλιά
τους πόθους ανεβάζει !
Εκεί σεργιανώ με το άτι μου
συννεφάλογα όνειρα
και τα πάθη μου !
Να ζωντανέψουν τα κύτταρα
να ξεπεράσουν τα εφήμερα
να έρθω σαν έρωτας μ' ένα όνειρο
κι ας είναι και λίγο παμπόνηρο !
* * Nikos D. Stoforos * * Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-07-2015 |