Χανάτη Δημιουργός: Γεδεών, Γιάννης Μαυρόγιαννος Χαιρετώ όλη την όμορφη παρέα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Χανάτη
Όταν είδε τη ματιά της
Είδε την κορμοστασιά της
Και ταράχτηκε {δις}
Όσο εκείνος την κοιτούσε
Κείνη του χαμογελούσε
Και τρελάθηκε {δις}
Είχε ένα μαύρο μάτι
Και τη φώναζαν Χανάτη
Μεσ’ τον μαχαλά{δις}
Τον τραβούσ’ η ομορφιά της
Κι’ θελε την συντροφιά της
Το θελε πολλά {δις}
Και την φώναξε κοντά του
Να την πάρει στον οντά του
Ο μαχαραγιάς {δις}
Κι΄ έτσι έφυγε η Χανάτη
Για να πάει στο παλάτι
Του μαχαραγιά {δις}
Και το βράδυ τ’ άστρα σβήσαν
Και οι πόρτες όλες κλείσαν
Μεσ’ τον μαχαλά {δις}
Η Χανάτη τώρα φεύγει
Το φεγγάρι δεν θα φέγγει
Θαν’ όλα θολά {δις}
Γιάννης Μαυρόγιαννος
Από την Ποιητική μου Συλλογή
31-8-2015
Δημοσίευση στο stixoi.info: 31-08-2015 |