Αντήχηση ( Λα ελάσσων) Δημιουργός: helianthos, Theo Kouris Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μύρισε έρημη πάμπα και θλιμμένο ταγκό
πάνω απ' τις θροϊσμένες ψυχές των σκιών.
Οι ήχοι σκάλωσαν στον άνεμο και φτάνουν,
ριπές ουρλιαχτών τσακαλιού και κρωγμών γύπα
που τρυπάνε σαρκάζοντας
την ψευτομόνωση της παράστασης.
Θ’ ακούσουν άραγε οι κουφοί της άδειας βοής;
Θ’ αναβλέψουν οι τυφλοί των παραισθήσεων;
Τα δόκανα των αμνών στήθηκαν εξαίσια
και τα μαχαίρια ακονίστηκαν με φροντίδα
στο λιθάρι ενός παραμυθιού χωρίς όνομα.
Την είπαν Κερκόπορτα κι άνοιξε ξανά
για να βολέψει το ασύμμετρο βάθος
μιας ξέφραγης και ξεδιάντροπης φτήνειας. Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-11-2015 |