Δίδυμα φεγγάρια Δημιουργός: nikodo Από τη συλλογή "" 3ος Κύκλος της Αγάπης"" Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Από τη συλλογή "" 3ος Κύκλος της Αγάπης""
Δίδυμα φεγγάρια
μου ‘λεγες μοιάζουμε σα δίδυμα φεγγάρια
που ξεδιψούνε σε πηγάδια σκοτεινά
που τις ανάγκες μας κοράκια τις ταΐζουν
και τις πληγές μας τις γιατρεύουν ξωτικά
κι όμως .... μας έσερνε της μοναξιά ο τρόμος
κι ήμασταν πάντα απ’ την απέναντι μεριά
σε σκουριασμένα σύρματα ακροβάτες
με τεντωμένη στο λαιμό μας τη θηλιά
στόμα κοχύλι - κι η ανάσα σου λιβάνι
τ’ άγριου κόσμου να ξορκίζει τη γητειά
εγώ σ’ ασήμωνα για να μου λες τη μοίρα
και συ με έλουζες με χνώτο από φωτιά
μεσ’ σε σπηλιές κρανιακές λαθρεπιβάτες
γιατάκι στρώναμε στου λύκου τη φωλιά
κει που ανταμώνουν εραστές και παραβάτες
και φυλακίζουν τη ζωή σε μια αγκαλιά
άκτιστο φως τρυγούσα από τα όνειρά σου
κι από τα χείλια σου υγρή σταλαγματιά
κρυφά τη στάλαζα στα ζυγωματικά σου
και σ’ εκσφενδόνιζα σε ασύλληπτη τροχιά
στο βάμμα του έρωτα βουτούσα τα φιλιά μου
τα χείλια σου να βάφεις με φωτιά
μα σε σαράφικα τσιγκρά μας ξεπουλούσαν
οι καταδότες που τροχίζουν τα καρφιά
τώρα που ο θάνατος παίζει τον έρωτα στα ζάρια
και σημαδεύει της ψυχής μας τη σκιά
βεγγαλικά τις κρύες σκέψεις πυρπολούνε
και το μυαλό μας ροκανίζουν τρωκτικά
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-11-2015 |