Η Τασία των Λιοσίων Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Η Τασία η...Λιοσία ούτε καν, έστω.... οσία! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η ΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ
Η Τασία απ' τα Λιόσ'α,
που την λέν' οι άλλες γκιόσα,
που βολεύει παλικάρια,
κι είναι πρώτη στους καβγάδες:
Πιάνει κρέας δυό γραμμάρια
και στο κάνει τρεις οκάδες!
Η κοινή, ως λέει, γνώμη,
θαύμα είν' κι όχι μαγεία!
Κι απορώ, γιατί, ακόμη,
δεν την έκαμαν.. αγία.
Όπως λέν' σ' όλη τη χώρα
μία θά 'ναι η αιτία.
Τ' ότ' δεν έκαμε, ως τώρα,
ούτε μία ...προφητεία.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-11-2015 | |