ο ένοικος μου Δημιουργός: ΑΝΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info άλλη μια άδεια μέρα
και πάντα ο πόνος της πληγής
παλιά το φώς έμπαινε πιο νωρίς
κι η μοίρα με φίλευε ανοιχτοχέρα
ο ένοικος μου θολή σκιά
έχει ξυπνήσει απ'τα χαράματα
αθόρυβα περιμένει τα οράματα
και μιά φωνή που την ξέρει καλά
τον χαιρετώ δεν απαντάει
σηκώνει το χέρι κάτι αγγίζει
τη σιγουριά του μαχαιριού λικνίζει
λίγα βήματα πάει και σταματάει
να σκοτώσω πρέπει την ώρα
μα ρολόι δεν κοιτάζω άδικα
με σπρώχνει στα σφαγεία και στα τρελάδικα
μα η καγκελόπορτα κλειστή και τώρα
το ποσωπό του επιστρέφει στον καθρέφτη
σχεδόν τον μισοβλέπω και τον ξαναχάνω
άλλη μια άδεια μέρα ας ανασάνω
ν'ακούσω την αναγάλλια μου που πέφτει
ας μην αρχίσω το παράτολμο ταξίδι
δίχως συνοδεία και παραστάτες
σωστός θρασύδειλος χρειάζομαι προστάτες
σάπιο και το στερνό μου το σανίδι
Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-11-2015 |