Eυχή και νανούρισμα Δημιουργός: Αναπάντεχος, Κ.και Γ. Καλημέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ
Βλαστέ της νιότης μου όνειρο
παιχνίδι των αγγέλων
ελπίδα της χαράς μου
κλείσε τα μάτια σου να δεις
να σκίζεις τους αιθέρες
να σε νανουρίζουν
των αγγέλων οι μητέρες
Να περνάς ανάμεσα
απ'των βοσκών τα γένια
νεράιδες να σε χτενίζουν
με χρυσαφένια χτένια
Να ταξιδεύεις γελαστός
στους ήχους μιας φλογέρας
εσύ να είσαι ο άνεμος
εσύ και ο αέρας
Να τριγυρνάς αμέριμνος
στους κάμπους και τα χιόνια
τραγούδι ανοιξιάτικο
να σαι στα χελιδόνια
Να βρίσκεις ανταπόκριση
στων κοριτσιών τα γέλια
Να γίνονται ρεμπέτικα
στων μπουζουκιών τα τέλια
Να βρέχονται τα χείλια σου
απ'την δροσιά του ανέμου
Να θέλουν την αγάπη σου
οι μούσες κάθε μέρα
Να τρέφεις την καρδούλα σου
μ'αυγές και ηλιοπύρια
στα βάθη των ωκεανών
να ψάχνεις την αλήθεια
και τα δικά σου όνειρα
να ναι σαν παραμύθια
28-6-87 Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-12-2015 |