Κεφαλονιτησ Δημιουργός: ΧΕΛΜΟΣ, ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΑΝΑΦΟΡΑ
Αποψε συμπληρωθηκε μια χρονια ακομα
και οσα πασχισαμε μαζι μακρυναν και θαμπωνουν
βλεπω το δειλι της ζωης, το τελος του αγωνα,
κ οι μνημες για ο,τι περασε ασφυκτικα με ζωνουν.
Μ ασπρα καραβια λεγαμε πως μοιαζαν τα ονειρα μας
μα εσεις νωρις μαφησατε μοναχο ναρμενισω,
κοντρα σε ανεμους και στοιχεια, στη ροτα του βορρα μας,
ναχω να δωσω αναφορα όταν σας συναντησω...
Ότι τα χρονια φυγανε δεν θελω να πιστεψω
αχαριστες οι εποχές κι άλλες ζηταν θυσιες
οσο μαφησει ο Θεος θα μεινω να παλαιψω
για τα κοινα μας ονειρα,τους στοχους τις αξιες... Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-12-2015 |