Τ' αστέρια στο μπεγλέρι μου Δημιουργός: Γεδεών, Γιάννης Μαυρόγιαννος Χαιρετώ όλη την όμορφη παρέα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Τ΄ αστέρια στο μπεγλέρι μου
Θα βγω ψηλά στον ουρανό να πάρω λίγ’ αστέρια
Να τα κρατήσω μάγκες μου μέσα στα δυο μου χέρια.
Και σαν κατέβω εις στη γη θα φτιάξω ‘να μπεγλέρι
Να το χτυπάω ρυθμικά με το δεξί μου χέρι.
Τ΄ αστέρια στο μπεγλέρι μου τη νύχτα θα φωτίζουν
Θα διώχνουνε τον πόνο μου σαν θα στριφογυρίζουν.
Θα μου μιλούν σαν τα πουλιά που γλυκοτραγουδάνε
Όταν εις το μπεγλέρι μου σαν χάντρες θα κυλάνε.
Θα μου κρατάνε συντροφιά τη νύχτα που είμαι μόνος
Σαν μ΄ αγκαλιάζει ο καημός και με φιλά ο πόνος.
Θα τα χτυπάω ρυθμικά την ώρα που βραδιάζει
Και θα μου φέρνουν τη χαρά σαν θα γλυκοχαράζει.
Γιάννης Μαυρόγιαννος
Από την Ποιητική μου Συλλογή
26-12-2015
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-12-2015 |