Το γιοφύρι Δημιουργός: ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, Αθανασόπουλος Χρήστος-athan Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Δυο όχθες είναι αντικριστές.
Γέννα και θάνατος.
Θάνατος, γέννηση.
Και το γεφύρι που τις δένει,
η ζωή.
Κινάς το χάραμα,
και τα μεσάνυχτα εκεί θα καταλήξεις.
Δεν είναι η μέρα πόσο τρέχει,
είναι τη μέρα πόσα γράψεις.
Όσους καI αν σπρώξεις ,
προς το θάνατο,
τον εαυτό σου σπρώχνεις.
Χέρι το χέρι αν πιαστείς,
θα απολαύσεις.
Του ποταμιού τις χάρες ,
θα τις νοιώσεις.
Και το γεφύρι θα διαβείς,
από άκρου σε άκρη.
Αυτό και αν θέλεις
δε μπορείς
να το αλλάξεις.
Μόνο το σκάλισμα στην κουπαστή
που θα χαράξεις
Αν θα χαθεί από το πέρασμα
του ανέμου ή θα αντέξει
Αυτό αν μείνει
Θα είσαι πάντα πάνω
στο γιοφύρι
Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-01-2016 | |