Ορισμός αισιοδοξίας Δημιουργός: Ευαγγελία Κουράτορα, Ευαγγελία Κουράτορα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info «Ορισμός Αισιοδοξίας»
Ψεύτικα λόγια
εχθρών μοιρολόγια
τ’ αφτιά μου χορτάσανε χάδι
ψεύτικα λόγια
δειλών κομπολόγια
φθαρμένη η χάντρα και σπάει…
Χαμένο αστέρι
στο μαύρο νυχτέρι
δε βρίσκει η ψυχή μου γαλήνη
χαμένα ταξίδια
σπασμένη πυξίδα
δε βρίσκει η πληγή μου μπρισίμι…
Ψεύτικη αγάπη
μεγάλη απάτη
βαμμένη με άλικο χρώμα
ψεύτικη αγάπη
στερνό σκαλοπάτι
σερμένο σκουλήκι στο χώμα…
Χαμένο αστέρι
στο μαύρο νυχτέρι
δε βρίσκει η ψυχή μου γαλήνη
χαμένα ταξίδια
σπασμένη πυξίδα
δε βρίσκει η πληγή μου μπρισίμι…
Ψεύτικη αλήθεια
Χριστέ μου βοήθα
το αίμα σου ρέει ακόμη
ψεύτικη αλήθεια
σαν λύκος με λύσσα
ξεσκίζουν τη σάρκα μου πόνοι… Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-01-2016 |