Προσκυνητάρι Δημιουργός: Διαμαντής Κορτέσης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center]Στάζει ο Θεός
την φωνή του σαν μέλι,
κρότος πολύς
ως τα βάθη της γης
που το σπόρο ξυπνά˙
τ’ ανασταίνει,
τον βλασταίνει,
και του δίνει πνοή
ν’ αρχινίσει η ζωή.
Πλένει με φως
της ζωής το σκοτάδι,
δρόμος μακρύς
που δεν θες να διαβείς,
κι η ψυχή σου σκορπά…
στο σεντόνι
μίας πόρνης,
που τρεις φορές θ’ αρνηθείς
πριν το φως της αυγής.
Αν στα βημόθυρα του νου
χαθεί η φωνή τ’ Αηδονιού
και το προσκυνητάρι
πούθε να βρεις παρηγοριά…
θα’ χουν στερέψει τα κεριά
στης πίστης το παγκάρι.
Σκάβει ο Θεός
στο κορμί σου αυλάκι,
κι ένα σταυρό
να ‘χεις για φυλακτό,
δες… το αίμα κυλά˙
σε ματώνει,
σε σταυρώνει,
μα σου δίνει λευκά
των αγγέλων φτερά.
[/align] Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-01-2016 | |