κοιμάσαι μαλακέ ακόμα Δημιουργός: ΑΝΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info τα στέρφα,γκρίζα μα και τα στεγνά
θα γίνουν άσπρα και γαλατερά
θ'ανάψει το καντήλι θα φωτάει
πλατιά βαθιά ζωή χαμένη άϊ
ζωή στου θάνατου τα μονοπάτια
γαλάζια μαύρη δαχτυλιά στα μάτια
νάτο που το είπες το καινούργιο σου τραγούδι
πρώτη δεύτερη φορά θα βγάλεις και το χνούδι
είσαι είσαι πλουμιστός το χάρο ρίχνεις κάτω
τρέμουν τρέμουν οι αρμοί το τρέμουλο φλογάτο
άχ ο καψερός στ'αγκίστρι δόλωμα θα γίνεις
δές το κάρφωμα στην πλάτη σίγουρος να κρίνεις
τη γνώρισες τη γλύκα του πικρού σπιτιού
τη λάτρα και την άπλα του συμμαζεμού
μικρά μικρά τα λίγα βηματάκια σου
μεγάλα κάνεις στα μαξιλαράκια σου
στο σχήμα μιάς καρδιάς να ξεκουράζεσαι
μετά χαράς αντέχεις δεν ταράζεσαι
μούχλιασες και τσίκνισες ταγκίλα και κλεισούρα
βόχα έξω έξω μέσα βρώμα και μουντζούρα
χνάρια απ'τα σάπια,σάλια τρέχουν μες στο στόμα
δράμι δράμι γέρνουνε,γερνούν τ'άρματα στο στρώμα
δίχως και ποτέ κανείς χαμπάρι να το πάρει
ξέμειναν τα έρμα σου σαν το σκληρό κουφάρι
κοιμάσαι μαλακέ ακόμα σαν τσουβάλι κρέας
ζυγιάζοντας σωστά το θαμποφέγγισμα της θέας
τα ξόρκια σου τα ξέχασες στ'απόκοσμα σεργιάνια
καλός ο κάθε λύχνος σου να πλέκεις τα στεφάνια
να βρίσκεις την ανάσα σου και την καλή ματιά σου
τ'αγκάθι σου να βγάζεις απ'την άμοιρη καρδιά σου
Δημοσίευση στο stixoi.info: 31-01-2016 |