Αντιφώνηση (θ' ακούσεις θες δεν θες) Δημιουργός: pennastregata, Αγάπη Μουνδριανάκη. Καλό μήνα και καλό κουράγιο σε όλους... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μέσα στα ορύγματα της γέρικης ασφάλτου
και στων κτηρίων τις σκιές τις τσιμεντένιες
γίνεται η πόλη ερωμένη του αοράτου,
του κραταιού θυμού, και οι σκέψεις μολυβένιες.
Κάπου στην άγνωστη, χαμένη επαρχία
παλιννοστούν οι απελπισμένοι σε κοπάδια...
Λογαριασμός μένει ανοιχτός η αγωνία
όσων παλεύουν μα η τσέπη μένει άδεια...
Λίγα τα πρόσωπα, πολλά τα προσωπεία,
μιλάς για αρχή μα εν αρχή δεν ήτο ο Λόγος...
μόνο η δωσίλογη και φρούδα προσδοκία
πως οι... θεοί θα μας φερθούνε αναλόγως.
Σου αφιερώνω των σκυλάδικων τον πόνο
και της στρεβλής ματαιοδοξίας μας το έρμα.
Σαράντα χρόνια όσα - όσα εγώ πληρώνω
για μια αρχή, που δεν με πάει ούτε ως το τέρμα.
Γνέφεις να πάψω μα θ' ακούσεις, θες δεν θες...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-02-2016 |