Τρεις ευχές Δημιουργός: Μαυρομουστάκης, Μαυρομουστάκης Χαράλαμπος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Τ' αστέρια κοίταζα ψηλά, στον έναστρο ουρανό
μα ένα ακούμπησε τη Γη κι έκανα μιά ευχή
παιδιά που η πείνα θέρισε με δρέπανο τρανό
στάρια χρυσά να γίνουνε, στα άσιτα τροφή.
Γενέθλια, άναψαν κεριά, με την πνοή μου σβήσαν
μα ένα φωτίστηκε ξανά κι έκανα μιά ευχή
παιδιά που η αρρώστια θέλησε και στο Θεό τ' αφήσαν
να σβήσουν αυτό που άναψε η χείρα Του η σοφή.
Πλατείες, νερά συνάντησα, με κέρματα στο βάθος
έριξα νόμισμα και 'γω, κάνοντας μιά ευχή
παιδιά που τα σταυρώνουνε στου ρατσισμού το πάθος
να γίνουν ανθών υποδοχείς, ανθοδοχεία στοργής.
Οι τρεις ευχές ταξίδεψαν, αδηφαγίες αντίκρισαν
άρματα οι δυό συνάντησαν, πυρηνικές βολές
η μία εισακούσθηκε, μα τ' άνθη που αποδήμησαν
οι άλλες δυό τα κοίμισαν σ' ειρηνικές αυλές.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-04-2016 | |