Μεγαλώνεις Δημιουργός: Philologus 89, Ορέστης-Ίωνας Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κι αλλάζεις.
Φθείρεσαι, σε φθείρουν.
Δεν είσαι συ. Μήτε κι εγώ.
Κοιτάζεις γύρω σου αυτούς που κάποτε εχλεύαζες.
Παρατηρείς κι αυτούς που άλλοτε εθαύμαζες!
Αμφότεροι ανόητα, υπερφίαλα ανθρωπάρια.
Τύποι στερεοτυπικοί, τώρα σου φαίνονται.
Τύποι. Γραφικοί και κωμικοί.
Με κόπους πολλούς, με άδοξους στόχους.
Ματαίως τους ακούς. Δύστυχε, πλήττεις!
Πλήττουν κι αυτοί, μα δεν το νιώθουν.
Μεγάλωσαν και δεν το βλέπουν.
Μα, κι εσύ μεγαλώνεις, σιγά-σιγά.
Κρατάς ακόμη κάτι εφηβικό.
Προβάλλεις ακόμη αντιστάσεις.
Μα ίσως… και τώρα ήδη μεγάλωσες. Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-04-2016 | |