Άνεμε εμένα Δημιουργός: Μαυρομουστάκης, Μαυρομουστάκης Χαράλαμπος ο τίτλος είναι καρκινικός (διαβάζεται και ανάποδα) Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Άνεμε εμένα άνεμε
μην έλθεις να μ' αγγίξεις
δε θέλω την καρδούλα μου
να τη χαϊδολογήσεις
θέλω η καρδιά μου ανέπαφη
ανέγγιχτη να μείνει
και καταφύγιο απάνεμο
του έρωτα να γίνει.
Βροχούλα την καρδούλα μου
μη μου την εποτίσεις
δε θέλω η σταγόνα σου
τη σάρκα να νοτίσει
θέλω η καρδιά μου η ζεστή
ζεστούλα να χαρίσει
στην όμορφη αγάπη μου
μη μου κρυολογήσει.
Ήλιε το στήθος ήλιε μου
αυγές σου να φωτίσουν
χρυσοσταλίδες στείλε μου
να μου το χρωματίσουν
ζευγίτες, αγάπης αγωγοί
λαμπρή σπορά στη γη μου
σε απάνεμη, ζεστή γωνιά
να θρέφονται οι γιοί μου.
Να ανδρωθούν σε κοφτερές
κι απόκρημνες κορφούλες
να νυμφευθούνε λυγερές
και καρπερές νυφούλες
τόλμης να γίνουν τρυγητές
μέντορες, σκαπανείς
των υψηλών ιδανικών
και ηγέτες προσηνείς.
09/05/2016
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-05-2016 |