Άρπαγες Λύκοι Δημιουργός: Γεδεών, Γιάννης Μαυρόγιαννος Χαιρετώ όλη την όμορφη παρέα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Άρπαγες Λύκοι
Άρπαγες λύκοι αγόρι μου τον κόσμο κυβερνάνε
Πρόσεξε μην ξεγελαστείς καθώς θα σου μιλάνε.
Με λόγια μελιστάλαχτα δίνουνε υποσχέσεις
Σου δίνω μία συμβουλή διπλά να τους προσέχεις.
Στο πρόσωπο τους δείχνουνε απέραντη αγάπη
Τα έργα τους αγόρι μου είν’ όλα μια απάτη.
Παντού υπάρχει διαφθορά υπάρχει αδικία
Ξεράθηκαν τα λούλουδα κι’ άνθισε η κακία.
Στον κόσμο δίνουν πάντοτε ψίχουλα να μασάει
Κι’ ο κάθε λύκος πάντοτε στα πλούτη κολυμπάει.
Ήμουνα νιος και γέρασα ασπρίσαν τα μαλλιά μου
Και αν τους δώσω προσοχή θα χάσω τα μυαλά μου.
Γι’ αυτό λοιπόν αγόρι μου μακριά να τους κρατήσεις
Ποτέ σου μην παρασυρθείς να τους χειροκροτήσεις.
Γιάννης Μαυρόγιαννος
Από την Ποιητική μου Συλλογή
14-5-2016
Δημοσίευση στο stixoi.info: 14-05-2016 |