Η Υμετέρα Μεγαλειότης Δημιουργός: kotsani, Γιώργος Σοϊλεμεζίδης Καλημέρα συνάδελφοι ποιητές! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η Υμετέρα Μεγαλειότης
Στην Γ. Βενγκέροβα
Στο σκοτάδι όλα σκεπασμένα
η σιγαλιά σαν στον πυθμένα…
Η Υμετέρα Μεγαλειότης, Γυναίκα,
στ’ αλήθεια, σε μένα;
Είναι χαλασμένος ο ρευματοδότης.
Μέσα στο φτωχικό μου μελωδώ.
Γυναίκα, Υμετέρα Μεγαλειότης
πως πήρατε απόφαση να ‘ρθείτε εδώ;!
Ο ερχομός Σας σαν πυρκαγιά,
δεν το ‘χω σε καλό…
Γιατί στο κατώφλι στέκεστε;
Περάστε, παρακαλώ!
Ποια Είστε; Με μαγέψατε…
Τι αφελής! Είστε μαντόνα!
Απλά Εσείς την πόρτα μπερδέψατε,
τον δρόμο, την πόλη, τον αιώνα.
Μπ. Οκουτζάβα
1960 (2016)
Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-05-2016 |