Του έρωτα ο Μεσημβρινός Δημιουργός: Κων/νος Ντζ, Κωνσταντίνος Ντζούνης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center][B][font=Georgia][color=black]
Σε κάλυπταν του μυστήριου τα πέπλα
και μια ματιά πιο σκληρή απο πέτρα
στα άδεια σοκάκια της Ανατολής ήσουν χαμένη
Τις άδειες νύχτες κοίταζες τα φώτα
που ανέτειλαν στης ερήμου την πόρτα
χείμαρρος η μοναξιά και εσύ απελπισμένη
Σαν μια σημαία μεσίστια η αλήθεια
και την πνοή της Αλεξάνδρειας στα στήθια
σαν τους μουσώνες φεύγουν τα αισθήματά σου
Σε μιά σχεδία ταξιδεύει η αγάπη
ψάχνει το φώς μα είναι πάντα βράδυ
σαν βάρκες δίπλα σου περνούν τα όνειρά σου
Του έρωτα ο Μεσημβρινός
έγινε κύκλος νοητός
και τη ζωή σου μέσα του κλείνει
ήλιος που έγινε καυτός
μα πάνω στο κορμί σου αργοσβήνει
[align=right] © [color=red]Κωνσταντίνος Ντζούνης[/color] / Ιούλιος 1999 Δημοσίευση στο stixoi.info: 15-06-2016 |