ii.oethera biennis Δημιουργός: Μάρκος Θαλασσινός, Μάριος Καϊνάρης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Νυχτολούλουδο,που κάτι άλλο τώρα θυμίζεις,
όταν στης δύσης το ξεκίνημα ξανοίγεσαι.
ένα άρωμα,που και την πιο πικραμένη ψυχή
την κάνεις να γλυκαίνει μες του κόσμου τον πανικό.
Οι νύχτες έρχονται και φεύγουν*μαυρίζουν τα πάντα.
Μα δίπλα από τη λαξευμένη πέτρα στέκεσαι,
στο φεγγάρι κάνοντας το χατήρι*να ανοίξεις.
Αναμνήσεις φέρνοντας των νυκτόβιων ερώτων.
Ίσως να μετέχεις σε όνειρα θερινής νυχτός,
στο νου βασιλεύοντας με το άρωμά σου.
Της νύχτας γιασεμί,είσαι παρηγοριά,η μόνη,
απέναντι σ'αυτά που με θλίβουν,με στενοχωρούν.
Πάνε κι έρχονται οι έρωτες,σαν τις νύχτες.
Μα η μυρωδιά τα στίγματά τους στη μνήμη κρατά.
Καλό είναι πράγματι καμιά φορά να ξεχνάμε,
μα και τα λάθη να μη λησμονούμε,που κάναμε.
8/07/2016
Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-07-2016 | |