Πατερούλη μου Δημιουργός: Ανυπότακτος, Γεώργιος Κ. Καντέμης Για τον πατέρα μου που χασαμε 11/7 στα 75 του Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Της Ίμβρου τέκνο άξιον
εργατικός προνοητικός κι αλάνι
πάντα στο δρόμο του Θεού
με μια καρδιά τζιμάνι
Παντού να κάμεις το καλό
και πάντα να προσφέρεις
το γέλιο αν ημπόραγες
παντού εσύ να φέρεις
Να κελαηδάνε τα πουλιά
οι τζίτζικες το γέρμα
καθώς ο ήλιος της δουλειάς
σου ροδοκοκκίνιζε το δέρμα
Καμιά φορά με το ξύλο
μα πιότερο με αγάπη
να μας γαλουχείς στη ζωή
πατέρα μας και προστάτη
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς
όλα στην ψυχή γραμμένα
και συγχώρα μου τώρα δα
τα μάτια τα κλαμένα
Γιατί μπουλούκο σε αγαπάμε
και πάντα θά'σαι κοντά μας
να ζεις γαλήνια εκεί ψηλά
και μέσα στην καρδιά μας
Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-07-2016 |