«κράτα την ελπίδα» Δημιουργός: Νίκος Χατζητρακόσιας, Νίκος Χατζητρακόσιας Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info «Κράτα την ελπίδα»
Όταν δεν είσαι εσύ καλά
όταν τα μάτια σου βουρκώνουν,
όταν τα λόγια σου είν’ βουβά
οι λέξεις μέσα μου παγώνουν.
Όταν ρωτάς ξανά γιατί
όταν οι άλλοι σου ορίζουν,
όταν σου γράφουν στo κορμί
χωρίς ν’ ακούν αποφασίζουν.
Τότε υπάρχει μια αγκαλιά
υπάρχει ένα χάδι,
να σου κρατά παρηγοριά
κάθε πρωί και βράδυ.
Είναι η δικιά μου και αν μπορώ
στη θέση σου να ζήσω,
εγώ για σ ένα στο γκρεμό
τα μάτια μου να κλείσω.
Φτάνει να είσαι εσύ καλά
φτάνει να με κρατήσεις,
να μείνει η ελπίδα μέσα σου
μαζί μου να τη ζήσεις .
Δημοσίευση στο stixoi.info: 03-09-2016 |