Αναποδα Στο Ρευμα Δημιουργός: ΙΑΣΩΝ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Φωνές μες στο σκοτάδι
φυλακή ο κόσμος
κι οι λέξεις δεσμοφύλακες
"προχώρησε" σου λένε
"το καθήκον σε καλεί..."
πάρε το δρεπάνι,
θέρισε ό,τι μπορείς
δουλειά να υπάρχει
γρήγορα,κρύψου απ' τη ζωή
σκέψου ό,τι θέλουν,
ξέρουνε αυτοί
φόρα κι ένα χαμόγελο τηλεοπτικό
να δίνεις πάντα το παράδειγμα το καλό
μα όταν σε ρωτούν οι σκέψεις σου "γιατί"
τοουφέκισέ το ανελέητα
στο πλησιέστερο εμπορικό γιαπί
ή πνίξε το καλύτερα
στη δημοκρατική σου τη συνείδηση
χα,χα,χα τη ζωή δεν πήρες είδηση.
Κι ας μη φόρεσες τη μπούρκα
κι ας μην έβαλες γραβάτα
αδικοχαμένα νιάτα.
Κι αν ζωή ν' αλλάξεις είπες ,κόπανε,
σύνδεση κανονική βάλε με τη Γη
άκου,άκου... και λίγο να μιλάς
πριν απαντήσεις να ρωτάς
το χρυσάφι είναι μέσα σου
είναι μια αγκαλιά
ένα άρωμα νύχτας ,δυο φιλιά
ένα ρούχο και βιβλία στη βαλίτσα
και ταξίδεψε το νου σου
σαν πεταλούδα μες στ΄ αγκάθια
εκεί ποτέ δε φτάσανε τα κατακάθια.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-09-2016 | |