Αλλιώς το παρα...μύθι Δημιουργός: pennastregata, Αγάπη Μουνδριανάκη. Καλό μας φθινόπωρο και όχι μόνο! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Για τις μικρές επιστροφές και τις μεγάλες,
σκορπίζω βότσαλα κι αδέσποτες στιγμές.
Εγώ παιδί, πάνω στου χρόνου τις τραμπάλες,
και οι διαδρομές μου... στα όνειρά μου είναι ρωγμές.
Αχ, τι μαρτύριο κι αυτό,
ποτέ τριγύρω δεν κοιτώ...
Δεν βλέπω εγώ τις ομορφιές,
μόνο το χώμα που πατώ.!.
Μα είναι στιγμές που δεν χωρώ στα παραμύθια,
που είναι γεμάτα με νοήματα σκληρά...
κι αναρρωτιέμαι πού γυρίζω εγώ, στ' αλήθεια,
κι αν τάχα βρω τον λυτρωμό ή τη συμφορά.
Απόψε έκαμα στροφή και πάω αντάμα
σ' άγνωστους δρόμους που φοβόμουν μια ζωή...
Τις τσέπες μου άδειασα απ' τα βότσαλα, απ' το γράμμα
μιας ιστορίας που τόσα χρόνια εκκρεμεί...
Τα παραμύθια είναι πληγές
και των μεγάλων προσταγές.
Κοιμήσου... δώρο ζηλευτό,
λευκές σελίδες, σου κρατώ..!
Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-09-2016 | |