Πολιορκία Δημιουργός: Τριαντάφυλλος Ευαγγελινός, Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Τείχη των κάστρων,
φρούρια καρδιών,
πείτε μου ποιος με οίκτο σας στάθηκε, πολεμιστής, εραστής
ή στρατηλάτης, καημό της σπασμένης σας πέτρας ή
της λαβωμένης καρδιάς σας
να ακούσει;
Ανελέητα, δίχως οίκτο
και μόνο με πάθος,
ως ωφειλόμενοι,
επάνω σας ριχτήκανε.
Βόλια, κανονιές,
λέξεις με πάθος ερωτικές.
Ανελέητα, δίχως οίκτο,
αληθινοί της πατρίδας μαχητές.
Της αγάπης φλογεροί εραστές.
Με σθένος ορμούν,
στα κάστρα, στις καρδιές.
Με πάθος πολιορκούν ,
μέχρι τα τείχη να πέσουν.
Μέχρι οι καρδιές να λιγώσουν.
Πολιορκία...
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-09-2016 | |