Βλέφαρα δαντελόνημα Δημιουργός: Μαυρομουστάκης, Μαυρομουστάκης Χαράλαμπος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Βλέφαρα δαντελόνημα
σφάλισαν και σκορπούν
σκότος, χάος, συνώνυμα
σ' αυτούς που τ' αγαπούν
ανοίγουν τα επώνυμα
δαντελομεταξένια
κι ακούγεται επιφώνημα:
μπράβο Μενεξεδένια!
το υφάδι λαμπηδόνα
στημόνι και ανέμη
θα τα προσφέρει η δόνα
σ' αυτόν που τα προσμένει
κυρτές κλωστούλες μαυρωπές
γεννούνε αναμνήσεις
ζεύγος δυνάμεων και ροπές
νιώθεις, αν τις φιλήσεις.
Δαντελόνημα= νήμα από το οποίο φτιάχνεται η δαντέλα.
07/10/2016
Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-10-2016 |