Στην Παρελαση Δημιουργός: παναγης.α., παναγης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
οσο οσο πουληθήκαν
της Σπαρτης οι ασπιδες
και αοπλοι βρεθηκαν
στη μαχη οι Λεωνιδες
επλευσαν οι τριηρεις
στην Σαλαμινα απ'εξω
μα ο λαος κλινηρης
σκεφτετε ''που να μπλεξω''
στο Μαραθωνα βγηκαν
πανοπλοι οι στρατιωτες
αντιπαλους δεν βρηκαν
παρα μονο προδοτες
στην Πινδο η ξιφολόγχη
στο χιονι καρφωμενη
για ενα καινουργιο ΟΧΙ
ματαια περιμενει
αιωνιε λαοπλανε
ενθρονισες το ψεμα
να το χειροκροτανε
χερια γιοματα αιμα
σημαια χωρις πατριδα
κρατα ο σημαιοφορος
νιατα χωρις ελπιδα
γεμιζει η λεωφορος
Α.Π.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-10-2016 |