λαβωμένη νιότη Δημιουργός: Σταυρος Τζανης, Σταυρος Τζανης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ποιος έστεσε απ 'αγκινιού
του ψεύτη χρόνου μπέτη
και δεν ατζιμποδιάστηκε
στω γεραθιώ το δέτη
Ω ! τα παντέρμα γεραθιά
του χρόνου τη παγίδα
πως πεφτουσι χεραγκαλια
η νιότη κι' η ελπιδα
Ποιος είναι αυτός που πίστεψε πως δε θελα γεράσει
και χαλινάρι τ'Ατσουπά
του χρόνου θα περάσει
Ποιο δρόμο παίρνει η λεβεδιά
άραγε που πηγαίνει ,
και χάνεται σιγά σιγά και δε ξαναγιαγέρνει.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 03-12-2016 |