Tua Culpa Δημιουργός: Κων/νος Ντζ, Κωνσταντίνος Ντζούνης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center][B][font=georgia][color=blue]
Μας λές ότι διόρθωσες ακόμα και τις Βέδες
και τις διαβάζεις μόνος σου, σε βραδινές βεγγέρες
Η διάνοια σου σκέπασε ακόμα και αστέρι
και τον Τιτανικό ανέλκυσες με το ένα σου το χέρι
[I][color=purple]
Ψηλά και δυσθεώρητα τον πήχη σου έχεις θέσει
απ’το ύψος των περιστάσεων που μάλλον έχεις πέσει
Πάνω στη βιάση σκόνταψες σε μια στιχομυθία
για ισορροπία μίλαγε, θεέ μου τι ειρωνεία
[/I][/color]
Τις Πρέσπες είπες πως εσύ τις χώρισες στα δύο
με αφοπλιστική ειλικρίνεια που ταιριάζει σε Βακχείο
Πολλές προσωπικότητες μα πάντα το ίδιο πρίσμα
ανέραστη η πένα σου μοιάζει πιότερο με βύσμα
[I][color=purple]
Εκεί λοιπόν που έγραφες σπάει το μελανοδοχείο
μουτζούρωσε το πόνημα και μοιάζει με αιδοίο
συνέχισες ατάραχος την ποίηση να θάβεις
ποιός παρίας άλλωστε την τέχνη σου θα καταλάβει
[/I][/color]
[align=right][color=red]Κωνσταντίνος Ντζουνης © [/color]Νοέμβριος 2016
Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-12-2016 |