το έρημο εκκλησάκι Δημιουργός: Νέτα-σκέτα Κάνοντας μια βόλτα, μαγεύτηκα από την εικόνα μιας γκρεμισμένης εκκλησούλας Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Δεν έχεις εικονίσματα
παπά να σ'ευλογάει,
ούτε και στέκει ευλαβικά
απέξω όποιος περνάει
Και όμως ήσουν κάποτε
τρανό και ξακουσμένο,
είχες καντήλια εκατό ,
σταυρό μαλαματένιο
Μα ήλθ' η ώρα που ' μεινες
έρμο. βουβό και μόνο,
να αγναντεύεις τον καιρό
στης ερημιάς το θρόνο
Ο ουρανός η στέγη σου,
στου σύμπαντος το χάνι
και το φεγγάρ' όταν περνά
την προσευχή του κάνει
Στους τοίχους σου φυτρώνουνε
μόν' ταπεινά λουλούδια,
ύμνους σου ψέλνει ο άνεμος
και τα πουλιά τραγούδια Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-12-2016 |