Ενα Μπουζουκι Αλανικο Δημιουργός: hahis1, peiraioths Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ενα μπουζουκι αλανικο
φτωχο και αλανιαρικο
χιλιαδες επαιξε φορες
τις λυπες μα και τις χαρες
--------------------------------------
Επαιξε για τον ερωτα
για βραδια αξημερωτα
επαιξε για την ξενητια
και της αγαπης τα φιλια
-----------------------------------------
Και τωρα κρεμεται εκει
πανω στου τοιχου το καρφι
αμιλητο και σιωπηλο
περνα τις ωρες μοναχο
-----------------------------------------
Με τις ακουρδιστες χορδες
τα σκουριασμενα τασια του
θυμαται αλλες εποχες
τα φωτεινα τα βραδια του
---------------------------------------
Ενα μπουζουκι μοναχο
μεσα στου χρονου το βυθο
ζει με τις αναμνησεις του
λυπες χαρες της ζησης του
----------------------------------------
Δημοσίευση στο stixoi.info: 14-01-2017 |