Η παπαρούνα Δημιουργός: Νέτα-σκέτα Διαβάστε με αν θέλετε , χωρίς όμως σχόλια Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μια όμορφη ροζ παπαρούνα
σκαρφαλωμένη σ'ενα βράχο,
ένα γαιδουράγκαθο κοιτάει
που κάπου φύτρωσε μονάχο
Γλυκά κουνά τα πέταλά της
μήπως λιγάκι την προσέξει,
πόσο θα ήθελε να είχε
ποδάρια δίπλα του να τρέξει
Νιώθει στο βράχο πάνω μόνη
και λαχταρά μια παρεούλα,
ώσπου περνά ένα κοριτσάκι
η δωδεκάχρονη η Ρούλα
Κάνει στο βράχο μία στάση
την παπαρούνα να θαυμάσει,
σκύβ' απαλά και την χαιδεύει
μα το κακό δεν τ' αποφεύγει
Τα πέταλα της παπαρούνας
όλα μαδούν και πέφτουν κάτω,
έτσι γυμνή και πάντα μόνη
μαράθηκε πάνω στον βράχο
Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-02-2017 |