Γυναίκα στους αιώνες Δημιουργός: kapnosa-v-ainigma για την ημέρα της γυναίκας Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κόμπος και καημός
θηλιές με βελονάκι
τ άσπρο σου σεμεδάκι
της λησμονιάς οδός
Τον κόπο σου αγιάζει
μάνα κάθε παιδί σου
ο μόχθος της ζωής σου
δαντέλα στο πρεβάζι
Αραχνοΰφαντη θωριά
γυναίκα στους αιώνες
τί άχραντους χιτώνες
νοτίζεις μ΄ ευωδιά…
με τί μπαχαρικά
περνούν απ τη γενιά σου
να μάθουν τα παιδιά σου
πανάρχαια μυστικά
Της νιότης σου χρυσή
κλωστή η υπομονή σου
πλέκει με την ψυχή σου
τον ύμνο της ζωής.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 07-03-2017 |