Η κίτρινη ομπρέλα Δημιουργός: fevroni ʼντε βρε! Κι ένα καλοκαιρινό. Είδα τον καύσωνα σήμερα κι εμπνεύστηκα...Λαλημέρεεεεεες! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ακούω χτύπους, αλλά δεν μπορώ να δω,
μια κίτρινη ομπρέλα τα σκέπασε όλα,
ξέρω μόνο τι υπάρχει στο χώμα που πατάω.
Λάσπη, λάσπη παντού,
λασπωμένα παπούτσια,
σκουριασμένα ρούχα
.
Θα βρέχει.
Ναι, ναι θα βρέχει, είναι προφανές.
Και τι είναι προφανές;
Σάρκες, φλέβες και μύες
χωρίζουν τους ανθρώπους
από τις αλήθειες τους.
Μπορεί να χιονίζει.
Ναι, ναι χιονίζει, μάλλον χιονίζει.
Γι αυτό είναι όλα παγωμένα,
τα χέρια μου, τα πόδια μου,
η καρδιά μου
τικ τακ
χτυπάει, τικ τακ
Και τι είναι ζωή;
Ένα κουβάρι είναι που
το ξεμπέρδεμά της θέλει χρόνο
και τα ψαλίδια εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη.
Βρέχει;
Χιονίζει;
Ας τα βάλει ο Θεός με το Θεό.
Τι καλά που έχω την ομπρέλα μου
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-06-2006 | |