Άνθρωπε ζήσε Δημιουργός: Μαυρομουστάκης, Μαυρομουστάκης Χαράλαμπος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Άνθρωπε ζήσε, ταξιδιάρικο καράβι
θελ' η φουρτούνα, καπετάνιο τολμηρό
το καραβόπανο η μοίρα σου το ράβει
τα ύφαλα "ψήνονται" σε πέλαγο αλμυρό.
Πότε λιμάνι και μεσοπέλαγα, πότε αρόδο
τις έγνοιες κάφτες, θρέφει τους ναύτες το θαλασσί
πάρτο χαμπάρι δε ζει στ΄ αμπάρι το άλικο ρόδο
καρδιά να ποτίζεις, όταν ποντίζεις, με αγνό κρασί.
Να σκίζει η πλώρη το "ξεροβόρι" που πνέει στα πέρα
να σ΄αρμενίζει της θαλάσσης ο αχός
κι αν τη νυχτιά ηχεί αλυχτιά στη Φαλκονέρα
πρόσω να λες, πρόσω να λες ολοταχώς.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 14-03-2017 |