Η ανεμώνη Δημιουργός: liontari73, spilios Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Σταμάτησα σ΄ ένα καφέ να πάρω τον φραπέ μου
κι η γκόμενα με κοίταγε με μάτια γουρλωτά
ορίστε ο φραπές, μου είπε κύριε μου
με τρόπο όμως περίεργο σαφώς ειρωνικά
Δεν ξέρω αν η Ζάκυνθος έγινε κολονάκι
και ο φραπές μας, έγινε πια τόσο ντεμοντέ
δεν ξέρω γιατί η τύπισσα σήκωσε μπαϊράκι
σ΄ αυτό το υπερκόσμιο το Καραγκιόζ μπερντέ
Σταμάτησα σ΄ ένα καφέ, να πάρω τον φραπέ μου
κι είπα πότε αλλάξανε έτσι οι εποχές
τι έπαθα ρε φίλε μου, τι έπαθα αδελφέ μου
το φυσάω φίλε μου, ακόμα από χτες
Στην πρώτη τζούρα έλιωσε μεμιάς το καλαμάκι
και μου ρθε γεύση από χαρτί και κάποιο χημικό
κι ευθύς παραπονέθηκα, της είπα κοριτσάκι
μήπως τυχόν σας βρίσκεται ένα σε πλαστικό
αυτή, φίλε μου, γύρισε μ΄ ύφος ενοχλημένο
κι είπε κορίτσι πια ποτέ να μη τη ξαναπώ
μου είπε είναι άφυλη, με τόνο νευριασμένο
άντρας γυναίκα είπε είναι κι απ΄ τα δυο
Σταμάτησα σ΄ έναν καφέ να πάρω τον φραπέ μου
και είπα πότε αλλάξανε έτσι οι εποχές
τι έπαθα ρε φίλε μου τι έπαθα αδελφέ μου
το φυσάω φίλε μου, ακόμα από χτες
'
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-04-2017 | |