αύριο θα ξαναζήσεις ισως Δημιουργός: ΑΝΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info μες στον καθρέφτη σου έβλεπες το πρόσωπο κάποιου άλλου
κι άκουγες στη φωνή σου τη φωνή του αηδονιού
τραγούδαγες γλυκά τα λόγια ενός ονείρου σου μεγάλου
θαρρώντας πως ξεγέλαγες το νόημα του χρησμού
χωρίς ίχνος ντροπής αντίπερα του κόσμου τριγυρνούσες
όπου των αστεριών δεν φτάνουν οι περιφορές
για δράκοντες και νεράιδες του άδη συχνά παραμιλούσες
του μέλλοντος σου σύμβολα θανάσιμες μορφές
της προσδοκίας όμηρος χίμαιρες έπλαθες και μύθους
κι απο τα ζώντα έβγαζες το απόκρυφο κεντρί
ξεχώριζες εσύ μες στους πολλούς ανώνυμους του πλήθους
κι ας μή φάνηκες γενναίος την πιο κρίσιμη στιγμή
αύριο θα ξαναζήσεις ισως το παρόν μεταμφιεσμένος
και θάχεις τον δικό σου μικρό τόπο μοναξιάς
μα σα ζητήσεις στον παράδεισο μια θέση απελπισμένος
δεν θα τη βρείς,τι ξέχασες το χρόνο να μετράς
τώρα γερνάς στις απαράλλαχτες βραδιές με δεκανίκια
σαλεύοντας αργά τα μαδημένα σου φτερά
θυμάσαι ιστορίες για μαχαιρώματα και νταηλίκια
και μισοφαίνεσαι στα ερειπωμένα δειλινά
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-04-2017 |