Μια ασπίδα από χαρτί Δημιουργός: AceOfSpades, Σπλατς Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πόλεμος
Πόλεμος
Ξεκινάει ο πόλεμος
Ποιος ο ρόλος του φονιά
Ποιος ο στόλος του Βοριά
Σύννεφα
Πόλεμος
Ξεκινάει ο πόλεμος
Ξύπνησε η καταιγίδα με τη σκούρα της ασπίδα
Με το πύρινο της δόρυ και φορά τ' ανεμοβόρι
Ξύπνησε κι ένα παιδί φτιάχνει ασπίδα από χαρτί,
ζωγραφίζει ένα σπαθί ,
το μικρό παιδί τ' αγόρι , για τον ήλιο βάζει πλώρη
Πόλεμος
Πόλεμος
Θα αρχίσει πόλεμος !
( )
Μια θάλασσα κοιμάται ανέμελα εκεί
Ριγεί , ίσως θυμάται την ανατολή
Κρατά γαλάζια χτένα , κρατάει σπαθί
και έχει γι' ασπίδα σκισμένο χαρτί
Η μάχη αυτή δε θα 'χει φονιά νικητή
το στάχυ αυτό δε θα 'χει καμία φωνή
αστράφτει το δόρυ
χτυπάει τ' αγόρι
κυρά θάλασσά μου , κυμάτων καρποί
Η μάχη αυτή δε θα 'χει τροπή θλιβερή
Το στάχυ αυτό δε θα 'χει το χώμα κορμί
Αστράφτει το δόρυ
Σφυρίζει βαπόρι
Ξυπνήστε πελάγη να έχω πνοή
( )
Πόλεμος
Πόλεμος
Σταματάει ο πόλεμος
Ποιος να σπέρνει τα νησιά
Ποιος τα 'αστέρια του Βορά
Κύματα
Πόλεμος
Σταματάει ο πόλεμος
Έπαψε κι καταιγίδα
με την συννεφοασπίδα
Και κοιμάται το παιδί
στο σεντόνι το χαρτί Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-06-2006 |