άσπρος αετός Δημιουργός: ΑΝΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info βαρύηχη φλέβα στη σάρκα που σπαρταράει
όπου χτυπιέται χύνεται,στρωτή μαρμαρυγή
το άγιατρο σπλάχνο μου θαρρώ μαζί σκιρτάει
τυφλό,λουσμένο ως το κοκαλο με την οργή
τι μου φτερουγίζει,να βγεί σα να ζητάει
σφοδρότερη κι ασκόνταφτη στα στήθη μου βοή
μια πνοή η λαχτάρα για τη ζωή που αγρυπνάει
φαντάζει πιο μεγαλη ρομφαία να με διαβεί
μελανιασμένο το κορμί πως τα βαστάει
να μολογήσει ολάκερο στα βάθη του εντολή
στο ψυχοπάλεμα που τρεχούμενο αρχινάει
το διάνεμα του φαίνεται πως χρειάζεται ραβδί
μα όσο γοργό είναι το φτερό και πυκνωμένο
τόσο το πνεύμα αδάμαστο ανάερα φτασμένο
κι ο πόθος που περνάει τον νού σαν άσπρος αετός
στην μαύρην άβυσσο στιγμή δεν αποσταίνει
αδράζει λεία τους καημούς και τους λευκαίνει
στρωτός ο γαλαξίας με ζυγώνει γαλανός
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-06-2017 |