Οι ζωές μας Δημιουργός: Nemo, Odysseus Nemo Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Ένας ένας οι φίλοι μου τελειώνουν τις μοναξιές τους
με άδειες τσέπες και ζωή δανεική.
Ακολουθούν μονοπάτια που πάλευαν να ξεφύγουν
με τα όνειρά τους να σέρνουν από μικροί.
Πόσο είμαστε απέναντι στη ζωή
και πόσο δέσμιοι της κοινωνικής μας ανατροφής,
ώστε τίποτα δεν έχουμε δικό μας
και τίποτα δικό μας δεν κάνουμε.
Έρημος στους όσους κι αν διαλέξω δρόμους,
της αλήθειας μου ποτίζω τα δυο κλωνιά.
Τι κι αν διψώ... η μοναξιά μου είναι,
η απουσία μαζί και η παρουσία.
Επαναστάτες στην φαντασία του ονείρου,
κολλημένοι σε μια εφηβεία αγέραστη κι ενίοτε αγέλαστη,
ελπίζουμε εγνωσμένα σε κάτι μάταιο.
Χρόνια τώρα σαν παιδικό παιχνίδι το κρατάμε.
Είναι οι ζωές μας στιγμές διάσπαρτες,
αποσυναρμολογημένα κομμάτια,
σαν άμμος γλυστρούν από τα δάχτυλα των χεριών
και στις χούφτες μας τα απομεινάρια τους καλούμε "μνήμες". Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-06-2017 |