Στης Γαίας το μεράκι Δημιουργός: Stoforos, Νίκος Δ. Στοφόρος Εκεί γυμνοί στο φυσικό, το κάλλος των αρχαίων, εκεί οι θεοί φτιάχνουν θεούς, που απαθανατίζουν, στιγμές σε κορυφώματα, που οργιάζει η φύση Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=left] [B] [I]
*~* Στης Γαίας το μεράκι *~*
Αν ήταν ο Έρως μάγειρας
θα έκλεβε τις εντυπώσεις
που το σιρόπι θα έδενε
για της ζωής το πάθος!
Αυτό το μελιστάλακτο
που δεν υπάρχει άλλο
στη γλύκα του, στο κάψιμο
στη γεύση, στην ουσία
στο νέκταρ που θεοποιεί
στου οργασμού τ' αμπέλι
που 'ναι οι ρόγες αλμυρές
νόστιμος ο ιδρώτας!
Εκεί γυμνοί στο φυσικό
το κάλλος των αρχαίων
εκεί οι θεοί φτιάχνουν θεούς
που απαθανατίζουν
στιγμές σε κορυφώματα
που οργιάζει η φύση!
Κι ορθώνει το ανάστημα
για να σαλέψει η φλόγα
μέσα σε σπλάχνα που ποθούν
χυμούς στην έκρηξη τους!
Στο τριχωτό βασίλειο
που έχει ο έρως πόστο
κι ανοίγει τ' αετώματα
ορμή ξεσπαθωμένη.
Που η χημεία ευδοκιμεί
και δένει το σιρόπι
στ' αγκάλιασμα του κεραυνού
"στης Γαίας το μεράκι"
που πίνει αθάνατο λυγμό
κι ανθίζουν τα κλαδιά της!
. * * Nikos D. Stoforos * * Δημοσίευση στο stixoi.info: 30-06-2017 |