Στέκια αμαρτωλά Δημιουργός: Νέτα-σκέτα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Mέσα σε στέκια που τα λεν αμαρτωλά,
του κόσμου την αλήθεια είδα,
εκεί που αστράφτουνε μαχαίρια στα κρυφά
και στην ατμόσφαιρα πλανάται η καταιγίδα
Είδα πρεζόνια με το θάνατο αγκαλιά,
να συναλλάσονται με εμπόρους,
πόρνες να δίνουν το κορμί τους ΄να παρά
κι οι σωματέμποροι να θέτουνε τους όρους
Είδα ,παιδάκια να τα βγάζουν ζητιανιά
και να τους παίρνουν τις εισπράξεις,
μέσα στις λάσπες όπου ζούνε οι ρομά,
να βγάζουν γλώσσα στις ανθρώπινες διατάξεις
Μέσα στα στέκια που τα λεν αμαρτωλά,
του κόσμου είδα την εικόνα,
εκεί που παίζεται η ζωή σε μια ζαριά
και μια στιγμή φαντάζει με αιώνα
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-07-2017 | |